Excl. BTW
0

Uw winkelwagen is leeg

Doorgaan met winkelen

Hoe plaats ik dekwit in mijn ontwerp?


Tips & Trends

Als u uw etiketten wilt laten bedrukken, dan kunt u zich voorstellen dat bijvoorbeeld een rode kleur op een gekleurd etiket of op een transparant etiket anders naar voren komt dan wanneer er rood wordt geprint op een wit etiket. Gaat u maar eens met een rode stift over gekleurd papier, of met een rode stift over transparant materiaal. U zult zien dat het rood anders rood is dan wanneer u met een rode stift over wit papier gaat.

Hiervoor kan het gebruik van dekwit nodig zijn.

 

Als u wilt dat het rood als kleurechter rood overkomt, dan is het verstandig om onder de tekst of onder de afbeelding dekwit aan te brengen. Dan wordt op de plek waar u aangeeft dat er dekwit moet komen, eerst een laag wit gedrukt. De kleur die hier vervolgens overheen wordt geprint, komt dan ‘kleurechter’ en duidelijker naar voren.  Kiest u niet voor dekwit, dan zullen de kleuren sterk afwijken van de kleuren in uw ontwerp.

 

De materialen op onze website waarop dit van toepassing kan zijn:

 

Papier zilver, papier goud, papier fluoriserend oranje, papier fluoriserend geel, PP zilver en PET transparant. Indien u kiest voor bedrukking zonder dekwit bij een zilver of een goud etiket, dan zal dit een ‘metallic’ effect geven aan uw kleuren.

 

Kiest u voor bedrukking zonder dekwit bij een fluor etiket, dan zullen de kleuren sterk afwijken van de kleuren in uw ontwerp. Kiest u voor bedrukking zonder dekwit bij een transparant etiket, dan worden de kleuren ook transparant.

 

Dan nu, zeker niet onbelangrijk, hoe dit aan te brengen in uw bestand?

 

Plaats in Illustrator een extra vlak met dekwit onder het gewenste element, zet het bovenliggende element op ‘vulling overdrukken’. Dekwit geeft u aan als steunkleur met de naam: ‘white_ink'.

Het is van belang dat een witte bedrukking op dit materiaal (zilver, goud, fluor of transparant) de kleur dekwit heeft. Indien u witte bedrukking niet voorziet van de steunkleur dekwit zal deze worden uitgespaard.

 

Hieronder ziet u duidelijk het verschil tussen een ontwerp zonder dekwit en met dekwit.

cmyk zonder dekwit     cmyk dekwit
CMYK zonder dekwit   CMYK + dekwit

 

X
Samen verbeteren we het milieu!
Om het milieu te sparen en verpakkingsmateriaal te reduceren worden onze producten alleen nog maar per verkocht. Hierdoor ontvangt u wel korting op de rollen.