Stanslijn maken in illustrator

Het uitsnijden van drukwerk wordt stansen genoemd. Met onze Jetrion 4900 kunnen wij elke unieke vorm maken door middel van een lasertechniek, zonder dat u extra hoeft te betalen!

Bij Zolemba werkt het snelle laserstansen als volgt. Nadat u uw bestelling hebt geplaatst, levert u uw bestand aan door deze te uploaden op onze Zolemba site. In dit bestand is uw gewenste vorm door middel van een stanslijn aangegeven. Het bestand laden wij vervolgens in onze digitale drukpers. De specifieke stanslijn wordt geladen in het digitale laserstation. Vervolgens wordt dan in één drukgang, op dezelfde digitale drukpers het etiket gedrukt en direct daarna door gebruikmaking van meerdere laserstralen gestanst. Ook hier wordt direct na het stansen het afval verwijderd en worden de etiketten op rol gewikkeld. We hebben geen cliché -of stansplaten nodig, dus deze kosten hoeft u niet te maken. Dankzij het laserstansen kunnen wij binnen 24 uur verzenden!

 

Hieronder in 8 stappen uitgelegd hoe u een stanslijn kunt maken in illustrator:

 

Stap 1

Open Illustrator en ga naar uw gereedschappen. (Indien dit deelvenster niet in beeld is: Ga naar de menubalk bovenin. Klik op ‘venster’. Ga op ‘gereedschappen’ staan, vouw deze optie uit en kies ‘standaard’.


stap 1

  

 

Stap 2 
Ga op de rechthoek staan. Klik op de rechthoek en indien gewenst houdt de muis ingedrukt om een afgeronde rechthoek of andere vorm te kiezen.

 

stap 2

 

 Stap 3 
Zet de vulkleur op ‘geen’. (Indien dit deelvenster niet in beeld is: ga naar de menubalk bovenin. Klik op ‘venster’. Klik op ‘kleur’.

 

stap 3 

Stap 4

De lijnkleur moet een steunkleur hebben met de naam ‘stans’. Klik op ‘lijnkleur’. Klik op ‘opties’ in het deelvenster ‘kleur’ (rechtsbovenin). Klik op ‘nieuwe staal maken’. Pas de gegevens aan zoals in het voorbeeld.

 

stap 4

 

Stap 5 

Selecteer ‘lijn overdrukken’ bij kenmerken. (Indien dit deelvenster niet in beeld is: ga naar de menubalk bovenin. Klik op ‘venster’. Klik op ‘kenmerken’.

 

stap 5

 

Stap 6

Verander de lijndikte naar 0.2mm bij ‘lijn’. (Indien dit deelvenster niet in beeld is: ga naar de menubalk bovenin. Klik op ‘venster’. Klik op ‘lijn’.

 

Stap 7 

Plaats de stanslijn op de gewenste plek binnen uw bestand.

 

Stap 8

Zet de stanslijn in de bovenste laag. (Indien dit deelvenster niet in beeld is: ga naar de menubalk bovenin. Klik op ‘venster’. Klik op ‘lagen’.  Klik op ‘nieuwe laag maken’ rechtsonderin het deelvenster ‘lagen’. Selecteer uw stanslijn met de witte pijl. Achter de laag waar uw stanslijn nu in zit verschijnt een gekleurd blokje. Dit blokje kunt u met de muis ingedrukt naar de bovenste laag slepen.

 

stap 8

chevron-leftAlertBrowse fileDownload fileFileImagePdfWordTextExcelPowerpointArchiveCsvAudioVideoSpinnerCalendarSort NoneSort ASCSort DESCReturn arrowMinusThree DotsVisibleVisible