Excl. BTW
0

Uw winkelwagen is leeg

Doorgaan met winkelen

Bieretiketten maken

Uw eigen ontwerp op een etiket met behulp van onze configurator

Stel uw bieretiket samen

Bij Zolemba bent u aan het juiste adres om uw eigen bieretiketten te laten drukken. Zolemba richt zich voornamelijk op het produceren van bedrukte full color etiketten op rol. Wij maken gebruik van digitale druk technieken, hierdoor kunnen we u een super snelle levertijd garanderen van slechts 24 uur. U heeft bij ons de volledige vrijheid qua ontwerp, bij ons kunt u namelijk uw eigen ontwerp aanleveren. U bent dus niet gebonden aan saaie standaard designs maar u krijgt precies het design dat u wenst voor uw bieretiketten. Print your style! 

Nadat u in onze configurator het aantal modellen, materiaal- en lijmsoort heeft geselecteerd kunt u hier uw bestanden aanleveren. Vervolgens worden de bestanden gratis door ons gecontroleerd op diverse punten om zo de maximale printkwaliteit te garanderen. Nadat de bestanden gecontroleerd zijn ontvangt u een gratis digitale proef! Op deze digitale proef kunt u eerst uw goedkeuring geven voordat wij het productie proces van uw eigen bieretiket in gang zetten. Dit zorgt er voor dat u de kwaliteit ontvangt die u wenst.  Wilt u een bieretiket zelf maken? Bieretiketten maken doet u bij Zolemba! U profiteert namelijk van veel voordelen zoals: snelle levertijden, gratis digitale proef, eigen ontwerp aanleveren en gratis bestandscontrole

Materiaal

Bij bieretiketten is het raadzaam een materiaal te kiezen dat ook geschikt is voor koude temperaturen. Het meest gebruikte materiaal voor bieretiketten is papier. Papier is geschikt om op glas te plakken. Dit is tevens de voordeligste keuze. PP (Poly Propyleen) raden wij aan wanneer u op zoekt bent naar een bieretiket met een luxe uitstraling. Dit materiaal is een kunststof materiaal dat glanst. Algemene informatie over een materiaalkeuze. Gebruikelijk wordt door grote brouwerijen bijvoorbeeld een clear on clear constructie gebruikt, pp clear met een pet backing. Kleine bier brouwerijen gebruiken ook wel een PE of PP met een standaard backing (hg65).

Bieretiketten maken met onze ontwerptool

Uw bier met eigen etiket is belangrijk voor de herkenbaarheid. Uw bieretiket kunt u maken middels onze ontwerptool die u op onze website kunt vinden. De ontwerptool van Zolemba heeft de volgende opbouw:

 

1. Afmeting en aantal etiketten: Uw etiket kan alle mogelijke vormen bevatten, zoals een vierkant, driehoek, cirkel of ovaal. Een speciale vorm zoals u die zelf heeft bedacht, is voor ons geen enkel probleem. Bij de breedte geeft u de maximale breedte van uw ontwerp/stanslijn aan, ongeacht de vorm. Bij de hoogte geeft u de maximale hoogte van uw ontwerp/stanslijn aan, ongeacht de vorm. Wij ronden standaard de hoeken af met een radius van max. 2mm.

 

2. Vorm van uw etiket: Uw etiket kan alle mogelijke vormen bevatten, zoals een vierkant, driehoek, cirkel of ovaal. Een speciale vorm zoals u die zelf heeft bedacht is voor ons geen enkel probleem. De nettomaat van uw etiket geeft u aan d.m.v. een stanslijn. Klik hier voor meer informatie.


3. Materiaal: Er zijn verschillende soorten materialen waar u uit kunt kiezen. Hieronder een kleine samenvatting van de verschillende soorten: Papier (onze voordeligste keuze) Papier wordt voornamelijk gebruikt voor etiketten die niet duurzaam hoeven te zijn. Deze etiketten zijn te scheuren en zijn niet krasvast. Wordt veel gebruikt bij diepvries producten, waterflesjes, bierflessen en diverse kartonnen verpakkingen. Ook geschikt voor etiketten die later nog een bedrukking krijgen d.m.v. een thermal transfer printer. Niet geschikt voor buiten. Klik hier voor meer informatie. PP (ons meest bestelde materiaal) PP (Poly Propyleen) is een plastic dat mooi glanst en een chique uitstraling heeft. Wordt veel gebruikt bij producten die in het zicht staan zoals saladebakjes, sausflessen, huishoudelijke artikelen en veiligheids vermeldingen. Dit materiaal is krasvast, waterafstotend en scheurt niet. Geschikt voor binnen als buiten. Klik hier voor meer informatie. PET (bijzonder sterk materiaal) PET (Polyester) heeft een uitzonderlijke mooie print kwaliteit. De transparante variant is glashelder en wordt veel gebruikt voor producten met een mooie uitstraling, zoals we die veel zien in de cosmetische en pharmaceutische industrie. Geschikt voor zowel binnen als buiten en bij veel temperaturen van -40°C tot +180°C. Klik hier voor meer informatie. LET OP: kiest u voor een gekleurd of transparant materiaal enheeft u de kleur WIT in uw ontwerp verwerkt (tekst, vorm of foto) vink dan WIT + FULL COLOR aan. Anders is de witte tekst, vorm of foto niet zichtbaar op het etiket.


4. Lijmsoort: Permanent (het meest gebruikte lijmsoort) Dit is onze standaard belijming en heeft een goede hechting op alle standaard applicaties. Een gladde ondergrond is gewenst. Klik hier voor meer informatie. Extra permanent (extra sterke lijm) Extra permanente lijm wordt veel gebruikt voor op kleding, matten en zeer ruwe ondergronden. Standaard permanente lijm is hier niet sterk genoeg voor. Deze lijm heeft een zeer hoge initiële hechting. Klik hier voor meer informatie. Verwijderbaar (afneembare lijm) Verwijderbare lijm kiest u als u het etiket wilt verwijderen/afnemen zonder dat het lijmresten achterlaat op uw product. Het heeft een goede hechting op een grote verscheidenheid van materialen. Klik hier voor meer informatie. Diepvries (uitermate geschikt voor koude oppervlakken) Diepvrieslijm heeft een goede hechting op diverse materialen en koude oppervlakken. Ontworpen voor toepassingen waar zeer hoge initiële hechting nodig is. Bestendig tegen temperaturen van -40ºC tot +60ºC. Klik hier voor meer informatie. Ultra sterk (geschikt voor zeer ruweonderdelen) Ultra sterke lijm bestaat uit hotmelt. Dit is een lijmsoort op basis van rubber. Uitstekende hechting op bijvoorbeeld vloerbedekking, gordijnstoffen, golfkarton. Klik hier voor meer informatie. Ultra removable (geschikt voor gladde voorwerpen). Ultra removable lijm, ook wel afneembare lijm, bestaat uit acryl (waterbasis) met uitstekende verwijderbaarheid. Zeer eenvoudig te verwijderen zonder dat er lijmresten achterblijven. Klik hier voor meer informatie.


5. Kerndoorsnede (diameter): Dit is het formaat kern wat wij gebruiken om uw etiket mee op te wikkelen. Standaard hanteren wij 76mm.


6. Wikkeling: Hier kiest u hoe u uw etiket opgerold wilt hebben: etiket aan de binnenzijde, buitenzijde, overdwars etc.


7. Totale aantal etiketten per model: Hier geeft u aan hoeveel verschillende designs u heeft met het door u ingegeven formaat + het aantal etiketten u per design wenst.

 

8. Aantal etiketten per rol: Hier kunt u aangeven hoeveel etiketten u maximaal op een rol wilt hebben. Standaard doen wij wat voor u prijstechnisch het voordeligste is.

 

9. Bedrukking: Op etiketten die gedrukt worden op een metallic, fluoriserende of transparante materiaalsoort kan een dekwit worden aangebracht. Op de plek waar dekwit in het bestand is aangegeven wordt eerst een laag wit gedrukt. De kleur die hier vervolgens overheen geprint wordt komt ‘kleurechter’ en duidelijker naar voren.

 

10. Verzendtijd: Hier ziet u uw staffelprijzen en kunt u uw aantallen nog aanpassen. Tevens kunt u hier een keuze maken voor de verzendtijd. Standaard verzenden wij binnen 24 uur. De levertijd van DHL komt hier nog bovenop.

 

Nadat u bovenstaande hebt gedaan, dan gaat Zolemba aan de slag om uw bieretiketten te drukken. Precies zoals u dat zelf hebt gemaakt!

Drukproef

Bent u benieuwd hoe u bieretiket uit komt te zien? Dan kunt u bij Zolemba ook een drukproef aanvragen. U kunt een keuze maken om uw drukproef digitaal te ontvangen, maar ook in hard copy. Voor een drukproef worden wel extra kosten in rekening gebracht. Wij hebben het gehele proces in eigen beheer in onze machinepark te Haaksbergen. U profiteert zo van een groot voordeel. Omdat wij het productieproces in eigen beheer hebben kunnen wij hierdoor al uw etiketten snel leveren! Wij leveren standaard binnen 24 uur, tevens kunt u kiezen voor 3-4 of 5 werkdagen waarbij u een flinke korting ontvangt!

Bierfles etiket maken (bier met eigen etiket maken) doet u dus bij Zolemba! Profiteer van veel voordelen van Zolemba. Wacht dus niet langer en profiteer van het gemak van online bestellen van uw bieretiketten. Bieretiketten worden precies geproduceerd zoals u hebt aangegeven met de beste drukkwaliteiten. Het kan zijn dat u niet tevreden bent over uw bieretiketten. Als dat zo is, bel of mail ons! Wij staan elke dag (7 dagen lang), 24 uur beschikbaar voor u. Wij vinden uw mening erg belangrijk! Zolemba streeft naar hoge service en kwaliteit!

X
Samen verbeteren we het milieu!
Om het milieu te sparen en verpakkingsmateriaal te reduceren worden onze producten alleen nog maar per verkocht. Hierdoor ontvangt u wel korting op de rollen.