Duurzaamheid - een belangrijk thema dat wereldwijd steeds meer aandacht krijgt. Ook Zolemba draagt graag bij aan een groenere wereld. Hoe we dat precies doen, van de productie van je etiketten tot de bezorging van je pakket, lees je op deze pagina.


Duurzame alternatieven voor traditionele materialen
Waar mogelijk vervangen we traditionele materialen door duurzame alternatieven. Onze thermische materialen voor blanco etiketten zijn al volledig vervangen door een groener alternatief, NXT-papier. Verder worden onze papieren etiketten uitsluitend vervaardigd uit FSC-gecertificeerde materialen. Dit betekent dat de grondstoffen afkomstig zijn uit bossen die beheerd worden met aandacht voor het milieu, de samenleving en plaatselijke economie. Er vindt geen ontbossing plaats en het bestaande ecosysteem wordt behouden of zelfs verbeterd.

(Thermisch) papier
Onze direct thermische labels en het materiaal papier wit permanent worden vervaardigd van RAFNXT+ materiaal. RAFNXT+ is een duurzaam alternatief voor standaard papieren etiketten. Tijdens de productie van het RAFNXT+ materiaal wordt er gelet op vermindering van CO₂ emissie en duurzaam beheer van bossen. Het materiaal is FSC-gecertificeerd en genereert daardoor minder afval tijdens de levenscyclus vergeleken met standaard papieren materialen.

PP Ocean Bound
PP Ocean Bound wordt gemaakt van plastic dat, voordat het in de zee belandt, van stranden gehaald wordt in Maleisië. Het materiaal is ISCC-Plus gecertificeerd, een standaard waarbij veilige werkomstandigheden en behoud van biodiversiteit centraal staan.
PP Ocean Bound Transparant bevat minimaal 90% gerecycled materiaal. PP Ocean Bound Wit bevat minimaal 85% gerecycled materiaal. Het biedt dezelfde materiaaleigenschappen als traditioneel PP.

PP Forest
PP Forest wordt niet geproduceerd met fossiele brandstoffen, maar met tallolie. Tallolie is een restproduct van het pulpproces van naaldboomhout uit duurzaam beheerde bossen. Ondanks de vervanging van fossiele brandstoffen, zijn de materiaaleigenschappen gelijk aan het traditionele PP.
PP Forest Transparant bestaat voor 90% uit duurzame grondstoffen. PP Forest Wit bevat voor 85% duurzame grondstoffen.Slimme inpakmachine
Je kent het wel. Iets kleins bestellen, en de volgende dag staat de bezorger op de stoep met een enorm pakket. Niet bij Zolemba! Al onze zendingen worden verpakt met onze slimme inpakmachine. De zendingen worden middels een laser ingemeten, waarna het karton op maat wordt gesneden. Zo gebruiken we geen opvulmateriaal en verbruiken we niet meer karton dan nodig. Een verpakking op maat bespaart daarnaast ruimte in bussen van bezorgers.

Animated Image


Klimaatneutrale verzending met DHL
Bestellingen die je bij ons plaatst, worden klimaatneutraal bezorgd door DHL. DHL zet zich namelijk in om de CO2- uitstoot in het hele logistieke proces maximaal te reduceren: van het moment dat je pakket wordt opgehaald bij Zolemba, tot de bezorger voor de deur staat. Zo worden bijvoorbeeld zoveel mogelijk pakketten bezorgd met elektrische bestelauto’s, of rijden de auto’s op de duurzame brandstof HVO100: een verandering die je niet ziet, maar wel veel beter is voor het milieu. De restuitstoot compenseren DHL en Zolemba via het GoGreen-programma. Dankzij Gold Standardprojecten in ontwikkelingslanden compenseren we niet alleen de restuitstoot, maar wordt er ook een bijdrage geleverd aan het bevorderen van de lokale economie. DHL zet zich daarnaast ook in voor natuurherstel in Europa. Met investeringen in grootschalige herbebossingsprojecten worden belangrijke ecosystemen hersteld en wordt biodiversiteit bevorderd. Ook bieden de projecten de lokale gemeenschap sociale en economische voordelen. Het uiteindelijke doel is om geen CO2-uitstoot meer te veroorzaken.

Heb je vragen over duurzaamheid bij Zolemba? Neem gerust contact met ons op via service@zolemba.nl.

chevron-leftAlertBrowse fileDownload fileFileImagePdfWordTextExcelPowerpointArchiveCsvAudioVideoSpinnerCalendarSort NoneSort ASCSort DESCReturn arrowMinusThree DotsVisibleVisible