18 feiten en geheimen over Zolemba voor echte Zolembazen

In 2006 startten wij met de verkoop van onze etiketten op eBay. Nu, twaalf jaar later, verkopen we aan bedrijven over de hele wereld en we blijven groeien. Ons team van creatievelingen heeft de 18 zolemba-feiten samengesteld om u een kijkje achter de schermen te geven. 

ONZE 18 ZOLEMBA-FEITEN

 1. Meer dan 3 miljoen meter geproduceerde etiketten in één jaar tijd!
 2. ¿Te gustaría ver nuestro sitio web en español? Esto no es un inconveniente. ;) Wij spreken meer dan 6 verschillende talen.
 3. 45 echte teamspelers staan elke dag klaar om uw etiketten te produceren.
 4. Jonge talenten maken samenwerken bij Zolemba makkelijk.
 5. Alle producten produceren wij prompt & punctueel in ons persoonlijk productiepark! Prima!
 6. Innoveren is een MUST. Daarom hebben wij ons machinepark in 2017 met maar liefst 3 nieuwe machines uitgebreid.
 7. Van klein naar groot: Onze reis begon ooit op eBay!
 8. Twee worden één: LabelDiscounter en EtiketXL zijn Zolemba!
 9. Teamspelers uit alle windstreken! Binnen de muren van Zolemba vindt u maar liefst 14 verschillende nationaliteiten!
 10. 500+ producten in onze webshop!
 11. Samen met DHL leveren wij in 32 verschillende landen.
 12. Zolembasis blijft in handen van de echte Zolembaas.
 13. Wij kunnen alles zelf: met ons eigen gebouwde systeem en website.
 14. Zolemba: De mensen maken het bedrijf.
 15. Uniek; ook met verpakkingen.
 16. De wereld veroveren vanuit de Ster van Twente: Haaksbergen.
 17. Keep calm and drink coffee.
 18. Vrijdag is de wekelijkse feestdag bij Zolemba!

Te kort door de bocht? Lees hieronder een uitgebreide versie!

 18 Zolemba-Feiten


1. In één jaar tijd produceerden wij meer dan 3.000.000 meter bedrukte etiketten

Naast de onbedrukte etiketten drukken wij ook etiketten op maat! In een aantal stappen een eigen ontwerp als etiket laten drukken.


2. Wij spreken een aardig woordje over de grens!

Met onze vernieuwde website zijn wij nu aanwezig in 10 landen met 6 verschillende talen. ¿Te gustaría ver nuestro sitio web en español? Esto no es un inconveniente. ;)


3. Momenteel bestaat ons team uit 45 collega’s

Ons team is in de afgelopen jaren gegroeid naar een recordaantal van 45 medewerkers, verdeeld over 5 afdelingen. Daarnaast zijn wij altijd opzoek naar enthousiaste talenten die ons team wil komen versterken. Lijkt het u leuk en uitdagend om bij Zolemba te komen werken? Houd dan onze vacaturepagina in de gaten.


4. Jonge talenten maken samenwerken makkelijk

Het jonge team is bijzonder gezellig en kan het goed met elkaar vinden. In hun vrije tijd worden er zelfs samen activiteiten ondernomen!


5. Kwaliteitsgarantie door een eigen productiepark

Onze etiketten worden gemaakt in ons eigen productiepark in Nederland. Zo kunnen wij onze kwaliteit monitoren en garanderen.


6. Innoveren is een MUST

De technische ontwikkelingen in de labelmarkt gaan razendsnel. Om aan alle wensen van onze klant te kunnen voldoen, hebben wij wederom ons machinepark uitgebreid. Hierdoor hebben we onze productiecapaciteit kunnen verhogen. Nu zijn wij in staat om nog sneller bedrukte etiketten te produceren en bij de klant af te leveren.


7. Where it all started: eBay.

Ons bedrijf is ontstaan uit verbazing: de dure prijzen van etiketten. Hier maakte Richard Rensen, oprichter en eigenaar van Zolemba, in 2006 een einde aan. Het begon allemaal bij de verkoop van onbedrukte etiketten op eBay, wat uitliep tot een gigantisch succes.


8. Fusie EtiketXL & Labeldiscounter: Zolemba

Het succes met onbedrukte etiketten zette voort met de verkoop via Labeldiscounter. Door te investeren in nieuwe machines was het ook mogelijk om bedrukte etiketten te produceren die werden verkocht via EtiketXL. In juni 2017 fuseerden Labeldiscounter en EtiketXL onder de nieuwe naam; Zolemba.


9. Diversiteit in nationaliteiten

Ons team bloeit steeds meer in verschillende nationaliteiten, talen en culturen. In de pauze genieten we van diverse specialiteiten door af en toe lekker voor elkaar te koken! Met maar liefst 14 verschillende nationaliteiten voelen wij ons multicultureel. Hierdoor zijn wij in staat om klanten in binnen- en buitenland de service te verlenen die zij verdienen.


10. Onze webshop biedt al meer dan 500 producten

In totaal biedt Zolemba 504 producten aan. In de loop der jaren is het assortiment flink uitgebreid. Naast onbedrukte, voorbedrukte en bedrukte etiketten op maat heeft Zolemba in 2017 diverse producten toegevoegd aan het assortiment. De meest recente toevoeging is bedrukte tape, waardoor klanten hun verzending nu kunnen voorzien van een tape die voorzien is van hun eigen huisstijl!


11. Zolemba is taking over the world!

Of u zich nu in Nederland, Spanje of Polen bevindt, Zolemba levert uw bestelling vliegensvlug! Om precies te zijn 32 landen. Door de variatie in nationaliteiten en talen kan Zolemba in veel Europese landen de gewenste service bieden.


12. Onafhankelijk.

Zolemba is een onafhankelijke organisatie die niet afhankelijk is van een grote moedermaatschappij. De dagelijkse leiding is in handen van de oorspronkelijk oprichter en eigenaar. Hierdoor kunnen wij flexibel handelen en nieuwe ideeën, innovaties en technieken snel doorvoeren!


13. Eigen CMS en Website

Bij Zolemba kan alles! Dagelijks werken wij met ons eigen gebouwde CMS en website. Een CMS staat voor een content management systeem waarmee wij eenvoudig toevoegingen en aanpassingen kunnen doorvoeren op onze website. Daarnaast is onze eigen ontworpen website volledig naar onze wensen aan te passen. Hierdoor zijn wij klaar voor de toekomst!


14. Nieuwe ontwikkelingen: Zolemba's Tijdmachine

Bij Zolemba blijven wij investeren en innoveren in de toekomst. Wij zetten ons dagelijks in om te groeien en zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen. Ook investeren wij in innoverende machines en talentvol personeel.


15. Zolemba is één van de vijf gebruikers van de CVP-500 Neopost machine.

Deze machine verpakt onze pakketten zorgvuldig en efficiënt. De hoeveelheid karton die gebruikt wordt is afhankelijk van de zending, waardoor Zolemba op jaarbasis een grote hoeveelheid karton bespaard. Zo knipogen wij naar het klimaat.


16. Produceren doen wij gewoon in de ster van Twente: Haaksbergen

Zolemba is gevestigd in de plaats Haaksbergen en staat in Overijssel ook wel bekend als de Ster van Twente. Alle producten van Zolemba worden in ons eigen productiepark geproduceerd. Onze producten zijn dus van Nederlandse makelij.


17. Bij Zolemba worden er gemiddeld 350 bakjes koffie per dag gedronken.

Bij Zolemba zijn wij gek op koffie. Met collega’s en bezoekers drinken wij regelmatig een bakkie.


18. Altijd feest op vrijdag

Bij Zolemba houden wij van hard werken, gezelligheid en lekker eten. Iedere vrijdagmiddag staat er een lekker broodje op het menu. Aan het eind van de middag sluiten wij de werkweek af met een hapje en proosten wij op een plezierig en welverdiend weekend.


chevron-leftAlertBrowse fileDownload fileFileImagePdfWordTextExcelPowerpointArchiveCsvAudioVideoSpinnerCalendarSort NoneSort ASCSort DESCReturn arrowMinusThree DotsVisibleVisible