Een Dymo LabelWriter 450 installeren met de juiste driver, hoe doe ik dat?

Voor de eerste keer een Dymo LabelWriter installeren kan voor veel problemen en onduidelijkheden zorgen, want er moet veel gebeuren van het moment dat je de printer geleverd krijgt totdat je je ideale etiket geprint hebt. Gelukkig brengt Zolemba je wat comfort. Met deze Dymo LabelWriter 450 handleiding ben je ervan verzekerd dat je de Dymo LabelWriter 450 succesvol installeert en binnen no-time kan beginnen met printen. 

 

Deze installatie handleiding dient ook voor de volgende Dymo Labelprinters:

  • Dymo LabelWriter 450 Duo
  • Dymo LabelWriter 450 Turbo
  • Dymo LabelWriter 450 Twin Turbo
  • Dymo LabelWriter 4XL

Dymo LabelWriter 450 installeren: De eerste stap

 

De Dymo LabelWriter 450 is een krachtige labelprinter die perfect is voor het maken van professionele etiketten in allerlei vormen en maten. Of je nu thuis, op kantoor of in een magazijn werkt, deze veelzijdige printer kan een enorme hulp zijn bij het organiseren en labelen van allerlei items. Met zijn snelle afdruksnelheid en gemakkelijk te gebruiken software biedt de Dymo LabelWriter 450 een eenvoudige en efficiënte oplossing voor al je labelbehoeften.


Om het nóg makkelijker te maken om aan de slag te gaan met je label printer hebben we bij Zolemba hieronder stap voor stap beschreven hoe je jouw Dymo LabelWriter 450 installeren moet.


Voordat we echt van start gaan: Sluit je printer nog niet met de USB-kabel aan te sluiten op je PC of Mac. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je labelwriter als “unknown” tussen de lijst met apparaten kan komen te staan. Niet zo handig als je deze later makkelijk terug wilt vinden. 


Begin gewoon rustig met het uitpakken van de Dymo LabelWriter 450. Haal eerst alle onderdelen vast uit de doos en volg daarna rustig dit stappenplan.

De juiste Dymo LabelWriter 450 software

 

Als allereerste heb je het juiste stuurprogramma nodig om jouw driver te installeren, in dit geval de Dymo LabelWriter 450 driver. Deze heb je nodig om je etiketten printer goed te laten functioneren op je PC of Mac. De installatie Dymo LabelWriter 450 driver gaat op beide systemen een klein beetje anders. Hieronder hebben we beide mogelijkheden voor je uitgesplitst zodat je makkelijk de installatie procedure voor Mac of Windows kan volgen.

Klik op een van onderstaande links om direct naar het juiste onderdeel te gaan.

 

 

Dymo LabelWriter 450 installeren via Windows

 

Stap 1:

Sluit de Dymo LabelWriter 450 printer aan op je Windows-computer via de USB-kabel die bij de printer wordt geleverd. Zorg ervoor dat de printer is ingeschakeld voordat je de USB-kabel aansluit.

 

Stap 2:

Ga naar de website van Dymo onder het kopje stuurprogramma's en software downloaden. Klik op "de nieuwste software en besturingsprogramma's voor alle LabelWriters en Labelmanager". Klik hieronder de driver voor de Windows aan en wacht tot de Dymo LabelWriter 450 software windows 10 of Dymo LabelWriter 450 software windows 11 is gedownload. Ga naar de pagina via deze link: Dymo LabelWriter 450 software download.

 

Stap 3:

Dubbelklik op het installatieprogramma om het te starten en selecteer de taal waarin je de installatie wilt uitvoeren en klik op de knop "OK" om door te gaan. De installatie-instructies en meldingen worden weergegeven in de geselecteerde taal.

 

Stap 4:

Klik op "Installeren" om de installatie van de software te starten.

 

Stap 5:

Nadat de installatie compleet is, zie je onderstaand scherm. Klik op "Volgende" om verder te gaan.

 

Stap 6:

Zorg ervoor dat je "Ik ga akkoord met de voorwaarden van de licentieovereenkomst" hebt aangevinkt. Zodra je dit hebt gedaan kun je op "Volgende" klikken.

 

Stap 7:

Vervolgens kun je de locatie kiezen waar je de software wilt installeren. Standaard wordt de software geïnstalleerd in de map "Program Files" op je computer, maar je kunt de locatie wijzigen als je dat wilt. Als je tevreden bent met de locatie van de software, kun je op "Volgende" klikken. 

 

Stap 8:

Zorg ervoor dat je "Volledig" hebt aangevinkt en klik op "Volgende".

 

Stap 9:

Klik op "Installeren" om de installatie van de software te starten. 

 

Stap 10:

De Dymo LabelWriter 450 software is nu gedownload, zorg dat je het vakje "Het programma starten" hebt aangevinkt. Het vakje "DYMO-producten verbeteren" is optioneel. Zodra je op "Voltooien" klikt wordt het programma automatisch gestart en kun je je Dyom LabelWriter 450 etiketten gaan ontwerpen en printen. 

 

Stap 11:

Test de printer door een label af te drukken. Selecteer de optie "Nieuw" in de linkerbovenhoek om te beginnen met het ontwerpen van een label. 

 

 

Stap 12:

Selecteer de Dymo LabelWriter 450 als printer. Als deze hier niet bij staat, zorg er dan voor dat de printer correct is aangesloten.

 

Stap 13:

Selecteer het juiste etiketformaat die correspondeert met de etiketten die je jouw Dymo LabelWriter 450 zitten. Je kunt voor alle formaten zowel staand als liggend selecteren. 

 

Stap 14:

Klik rechtsonder op "Openen" om je etiket te ontwerpen. 

 

Stap 15: 

Klik op het tabblad "Toevoegen" om je teksten, afbeeldingen etc. op je etiket te plaatsen. 

 

Stap 16:

Klik op de knop "Afdrukken" om het label af te drukken. De Dymo LabelWriter 450 zal automatisch het label afdrukken dat je zojuist hebt ontworpen en geconfigureerd. Als het label niet correct wordt afgedrukt, start dan de printer opnieuw op en probeer het opnieuw. Het kan ook helpen om de USB-kabel opnieuw aan te sluiten.

 

Gefeliciteerd!

Je kan nu aan de slag met jouw Dymo LabelWriter 450, tenminste, als je nog genoeg Dymo etiketten in huis hebt. Deze kun je ook snel en gemakkelijk bij Zolemba bestellen, Bekijk alle Dymo LabelWriter 450 etiketten. Mocht je toch nog vragen hebben over het installeren van je Dymo LabelWriter 450 of een andere Dymo labelprinter, neem dan gerust even contact met ons op. Het team van Zolemba staat klaar om je te helpen zodat jij snel aan de slag kan met je Dymo printer! 

 

Let op:

Mocht je nadenken over de volgende stap in het labelprinten? Dan raden we het aanschaffen van een Dymo LabelWriter 550 af. Deze printer is zo gemaakt door Dymo dat je er exclusief Dymo etiketten mee kunt printen. Deze etiketten zijn duurder en beperkt jou in je etikettenkeuze. Daar waar de Dymo Labelwriter 450 series alle Dymo compatible etiketten accepteren en dus een veel goedkopere optie is. Als je dan toch nog wilt upgraden ten opzichte van de Dymo LabelWriter 450, probeer dan de Dymo LabelWriter 4XL

 

 

Dymo Labelwriter 450 via Mac en Cups drivers

Stap 1:

Sluit de Dymo LabelWriter 450 printer aan op je Mac-computer via de USB-kabel die bij de printer wordt geleverd. Zorg ervoor dat de printer is ingeschakeld voordat je de USB-kabel aansluit.

 

Stap 2:

Ga naar de website van Dymo onder het kopje stuurprogramma's en software downloaden. Klik op "de nieuwste software en besturingsprogramma's voor alle Labelwriter en Labelmanager". Klik hieronder de driver voor de Mac aan en wacht tot de Dymo LabelWriter software mac is gedownload. Je vind de software via deze link: Dymo LabelWriter 450 software downloaden.

 

 

 

Stap 3:

Dubbelklik op het installatieprogramma om het te starten en klik op "Ga door". Als je tijdens dit proces gevraagd wordt om de installatie te autoriseren, voer dan het administratorwachtwoord in om door te gaan. Dit is nodig omdat de installatieprogramma's systeembestanden en instellingen kunnen wijzigen.

 

Stap 4:

Selecteer de taal waarin je de installatie wilt uitvoeren en klik op de knop "OK" om door te gaan. De installatie-instructies en meldingen worden weergegeven in de geselecteerde taal.

 

Stap 5:

Volg de instructies op het scherm om de Dymo LabelWriter 450 software te installeren. Klik op "Ga door" en klik op 'Akkoord' wanneer er wordt gevraagt om akkoord te gaan met de softwarelicentievoorwaarden. 

 

Stap 6:

Klik op "Installeer" om de software te downloaden. Dit kan even duren. 

Hierna zul je het scherm moeten krijgen dat laat zien dat de installatie is gelukt.

 

Stap 7:

Nadat de software is geïnstalleerd, configureer je de printer door deze toe te voegen aan de lijst met printers op je Mac. Ga naar "Systeemvoorkeuren" en klik op "Printers en scanners". 

 

Stap 8:

Klik op de knop "+" om een nieuwe printer toe te voegen en selecteer de Dymo LabelWriter 450 uit de lijst met beschikbare printers. Je kan zijn dat je eerst het slot linksonder op de pagina op open moet zetten om een nieuwe printer toe te voegen. 

 

Stap 9:

Selecteer de DYMO LabelWriter 450 en klik op "Voeg toe".

 

Stap 10:

De Dymo LabelWriter 450 is nu toegevoegd. 

 

Stap 11:

Test de printer door een label af te drukken. Open de app "DYMO Connect" en selecteer de optie "Nieuw" in de linkerbovenhoek om te beginnen met het ontwerpen van een label. 

 

 

Stap 12:

Selecteer de Dymo LabelWriter 450 als printer. Als deze hier niet bij staat, zorg er dan voor dat de printer correct is aangesloten en controleer of hij is toegevoegd bij printers en scanners. (zie stap 7-10)

Stap 13:

Selecteer het juiste etiketformaat die correspondeert met jouw Dymo LabelWriter 450 etiketten Je kunt voor alle formaten zowel staand als liggend selecteren. 

Stap 14:

Klik rechtsonder op "Openen" om je etiket te ontwerpen. 

 

Stap 15: 

Klik op het tabblad "Toevoegen" om je teksten, afbeeldingen etc. op je etiket te plaatsen. 

 

Stap 16:

Klik op de knop "Afdrukken" om het label af te drukken. De printer zal automatisch het label afdrukken dat je zojuist hebt ontworpen en geconfigureerd. Als het label niet correct wordt afgedrukt, start dan de printer opnieuw op en probeer het opnieuw. Het kan ook helpen om de USB-kabel opnieuw aan te sluiten of de printer opnieuw toe te voegen aan de lijst met printers op je Mac.

 

Gefeliciteerd!

Je kan nu aan de slag met jouw Dymo LabelWriter 450, tenminste, als je nog genoeg Dymo etiketten in huis hebt. Deze kun je ook snel en gemakkelijk bij Zolemba bestellen, bekijk alle Dymo LabelWriter 450 etiketten. Mocht je toch nog vragen hebben over het installeren van je Dymo LabelWriter 450 of een andere Dymo labelprinter, neem dan gerust even contact met ons op. Het team van Zolemba staat klaar om je te helpen zodat jij snel aan de slag kan met je Dymo printer!

 

Let op:

Mocht je nadenken over de volgende stap in het labelprinten? Dan raden we het aanschaffen van een Dymo LabelWriter 550 af. Deze printer is zo gemaakt door Dymo dat je er exclusief Dymo etiketten mee kunt printen. Deze etiketten zijn duurder en beperkt jou in je etikettenkeuze. Daar waar de Dymo Labelwriter 450 series alle Dymo compatible etiketten accepteren en dus een veel goedkopere optie is. Als je dan toch nog wilt upgraden ten opzichte van de Dymo LabelWriter 450, probeer dan de Dymo LabelWriter 4XL

 

 

 

Terug naar blogs

chevron-leftAlertBrowse fileDownload fileFileImagePdfWordTextExcelPowerpointArchiveCsvAudioVideoSpinnerCalendarSort NoneSort ASCSort DESCReturn arrowMinusThree DotsVisibleVisible