Laserstansen: Stansen voor snelle ondernemers

U kent het vast wel: u wilt snel uw producten leveren maar u bent vergeten de verpakkingsetiketten te bestellen. Zucht....Zie nu nog maar deze verpakkingsetikketten op tijd in huis te krijgen. Bij vormgestanste etiketten is de toegepaste stanstechniek vaak een snelheidremmende factor. De benodigde doorlooptijd voor het stansen is afhankelijk van de gekozen stanstechniek.

Verschillende stanstechnieken
Voor het stansen van etiketten zien we in grote lijnen twee technieken:

 

- Stansen met tegendruk (met magneetcilinder)
- Laserstansen

Stansen met tegendruk (met magneetcilinder)

Bij het stansen met tegendruk wordt eerst een zogenaamde stansplaat van de te vormen stans vervaardigd. Deze stansplaat wordt op de magneetcilinder van de stansmachine geplaatst. Door van binnenuit de druk in de magneetcilinder op te voeren wordt het ‘stansmes’ door het materiaal van het etiket gedrukt. Daarbij is de druk zo geregeld dat alleen het etiketmateriaal wordt gestanst en niet de backing (het materiaal waarop de etiketten worden aangeleverd). Ten slotte wordt het restmateriaal om het etiket automatisch verwijderd en blijft er een kant en klaar, direct te gebruiken rol etiketten over.

stans met tegendruk

 

 

 

 

 

 

 


Laserstansen

Bij Zolemba werkt het snelle laserstansen als volgt. Nadat u hebt aangegeven op welk materiaal u uw etiket wilt drukken, levert u uw Pdf-bestand aan door deze te uploaden op onze Zolemba-site. In dit bestand is dan de gewenste vorm door middel van een stanslijn aangegeven. Het bestand laden wij vervolgens in onze digitale drukpers. De specifieke stanslijn wordt geladen in het digitale laserstation. Vervolgens wordt dan in één drukgang, op dezelfde digitale drukpers het etiket gedrukt en direct daarna door gebruikmaking van meerdere laserstralen gestanst. Ook hier wordt direct na het stansen het afval verwijderd en worden de etiketten op rol gewikkeld.

 

Belangrijkste verschillen tussen deze twee stanstechnieken?
Bij stansen met tegendruk wordt er eerst een stansplaat gemaakt. Dit kost niet alleen extra tijd maar ook extra geld. Gevolg: langere levertijd én hogere kosten (voor stansplaat).

 

Bij laserstansen kunnen we direct een de slag: bestand in digitale drukpers uploaden en produceren. Bovendien vervallen de extra kosten voor het stansmes.

 

Kortom 
Ik hoop dat ik met deze uitleg de voordelen van laserstansen duidelijk heb kunnen maken. Het is niet voor niets dat Zolemba voor deze techniek kiest. Immers: naast de kwaliteit van onze etiketten is snelheid één van onze belangrijkste speerpunten. Deze snelheidsclaim maken we naast het heldere en efficiënte bestelproces waar, door deze laserstanstechniek.

chevron-leftAlertBrowse fileDownload fileFileImagePdfWordTextExcelPowerpointArchiveCsvAudioVideoSpinnerCalendarSort NoneSort ASCSort DESCReturn arrowMinusThree DotsVisibleVisible