MEMJET Techniek

Heeft u al gehoord dat er binnen de etiketten wereld een nieuwe printtechniek bij is gekomen? De zogenoemde Memjet techniek.

Met de komst van deze nieuwste techniek is het zelf betaalbaar printen van etiketten in kleur realiteit geworden! Daarnaast zorgt Memjet ervoor dat eindgebruikers de kleine oplages etiketten on-site kunnen bedrukken.

Wat zijn de voordelen van Memjet?

 

Unieke printkop

Het meest unieke kenmerk van elke Memjet printer is de printkop. Maar liefst 70.400 microscopisch kleine spuitmonden produceren meer dan 750 miljoen druppels inkt per seconde, die samen de afdruk vormen. 

 

De unieke printkop is ongeveer 30cm breed. Het print alle kleuren tegelijk in een snelheid van 9 of 18 meter per minuut. De print-engine heeft geen bewegende onderdelen, hetgeen onderhoud (=kosten) tot een minimum reduceert!

Snelheid

Deze nieuwste Memjet technology maakt het mogelijk om met een bizarre snelheid van 18 meter per minuut te printen. Dit zijn dus 10.000 etiketten per uur met een hoogte van 100 mm te kunnen printen. En dit met een uitstekende kwaliteit en in briljante kleuren. Daarnaast is het mogelijk om haarscherpe, diep zwarte teksten en barcodes tot 1.600 x 1.600 dpi te printen.

Kwaliteit 

De drukkwaliteiten van een Memjet techniek is uitstekend. Zoals eerder vermeld maakt Memjet technologie mogelijk om bizar snel te printen. Dit gaat niet, zoals bij andere inkjetsystemen ten koste van de kwaliteit. De Memjet printers zijn thermische inkjet printers met watergebaseerde inkten en een druppelgrootte van slechts 1,3 picoliter (!) en heeft in alle snelheden 1600dpi; de scherpte, kleurkracht en detail blijven volledig behouden.

 

Waarom bij Zolemba Memjet etiketten bestellen?

 

Memjet etiketten 

Het enige nadeel bij een Memjet technologie is dat er speciale etiketten benodigd zijn. Daarnaast beschikken de Memjet printers niet tot de mogelijkheid om de etiketten te stansen.Vooraf dient u dus altijd grote oplages blanco etiketten te bestellen. Die investering komt boven op de aanschaf prijs van een Memjet printer.

 

Zolemba biedt hier een uitstekende oplossing voor! Bij Zolemba hoeft u namelijk niet in grote aantallen blanco etiketten te bestellen. Dit is mogelijk omdat Zolemba gebruik maakt van een meest geavanceerde machine. Zolemba maakt namelijk gebruik van een digitale machine die middels een laser kan snijden/stansen.

 

Hierdoor maakt Zolemba het mogelijk dat u eenvoudig, goedkoop en binnen 24 uur elk gewenst formaat + het gewenste aantal Memjet etiketten kunt bestellen, zonder dat u elke keer weer met de opstartkosten zit.

 

Ook hoeft u niet meer een standaard formaat te kiezen, zodat dit de prijs en de levertijd drukt. Als u zelf print wilt u natuurlijk ook zelf het formaat van uw etiket bepalen. Dit maakt Zolemba mogelijk!

Zolemba heeft speciaal voor de Memjet printers materiaal op voorraad:

 

- Memjet papier, goed te gebruiken voor etiketten die geplakt worden op producten die een korte levensduur hebben en in een droge omgeving geplaatst worden.

 Memjet etikettenprinters

Er zijn diverse merken leveranciers van de Memjet techniek. De meest gangbare zijn: Trojanlabel, VIP Color, Colordyne en Speedstar.

chevron-leftAlertBrowse fileDownload fileFileImagePdfWordTextExcelPowerpointArchiveCsvAudioVideoSpinnerCalendarSort NoneSort ASCSort DESCReturn arrowMinusThree DotsVisibleVisible