Pakket versturen: DHL of PostNL?

Een pakketje versturen moet makkelijk en snel gaan. Er zijn echter steeds meer pakketvervoerders elk met zijn eigen voor- en nadelen waardoor het soms lastig is om een keuze te maken. Om het voor jou zo gemakkelijk mogelijk te maken, hebben wij bij Zolemba even de voor- en nadelen op een rijtje gezet. Kies je voor service of voor het kostenplaatje? Lees snel verder om te kijken welke pakketdienst het beste bij je past.

Versturen met dhl of postnl?

PostNL pakket versturen

PostNL staat als vanouds bekend als dé post- en pakketvervoerder van Nederland. Ze beloven een grote leverzekerheid en flexibele bezorg- en retour opties. Zo vind je een PostNL punt bij de meeste grote supermarkten, maar ook bij de bloemist op de hoek van de straat. Ook heeft PostNL nog het grote gemak dat ze ook nog fysieke postkantoren hebben. Hier zorgen de medewerkers ervoor dat alles voor het verzenden van jouw pakket geregeld wordt.

PostNL hun grootste pré is dan ook dat ze het zo gemakkelijk mogelijk willen maken voor hun klanten. Zo zijn er vele extra service opties bij PostNL, zoals een overzichtelijke maandelijkse factuur, die voor elke ondernemer en elk bedrijf veel tijd en moeite bespaart. Wil jij je pakket versturen naar het buitenland? No worries, bij PostNL kan dat allemaal. Ook track and trace codes aanmaken voor jouw klanten heb je in een handomdraai geregeld.

Voordelen pakketje versturen met PostNL

●       Standaard thuislevering

●       Veel PostNL punten

●       Gehele ontzorging bij PostNL postkantoor

●       Makkelijk aanmaken labels en Track & Trace codes

Pakket versturen DHL

Een pakket met DHL versturen betekent dat je werkt met de leider in logistiek. Zeker als je pakketten naar het buitenland moet versturen is DHL een zeer betrouwbare partner voor het verzenden van jouw pakketten. Internationaal pakketten versturen kan DHL als geen ander, want hier zijn ze groot mee geworden. Daarnaast heeft DHL naast oppik en verzendpunten ook lockers, die 24/7 bereikbaar zijn voor particulieren. Zo kunnen jouw klanten gemakkelijk hun pakket ophalen wanneer het hen uitkomt.

Daarnaast heeft DHL meerdere voordelen voor bedrijven. Zo is DHL al jarenlang een ervaren partner voor de zakelijke markt en bieden ze voor hun zakelijke partners dan ook verschillende voordelen aan. Denk hierbij aan het ophalen van jouw pakketten door DHL, van pallet tot piepkleine pakjes, maar ook zeker aan hun grote Europese netwerk. Dit alles regel je gemakkelijk en snel via de verzendtool van DHL. Een DHL pakket versturen is hierdoor heel gemakkelijk en snel geregeld.

Voordelen pakketje versturen met DHL

●       Goedkopere prijzen

●       Veel voordelen voor grootgebruikers met DHL Zakelijk

●       DHL lockers in plaats van pakketpunt - 24/7 bereikbaar.

●       Makkelijk aanmaken labels

●       Dhl pakket volgen met track & Trace codesKosten voor het versturen van een pakket

Niet geheel onbelangrijk, de kosten voor het versturen van jouw pakket! Hierbij is het natuurlijk belangrijk om te weten of je jouw pakket binnen Nederland verstuurt of dat je het pakket toch naar het buitenland wil versturen. Ook de grootte en het gewicht van je pakketten zijn belangrijk als het gaat om de kosten van je pakket. En uiteraard maakt het een verschil of je jouw pakket met PostNL of DHL gaat versturen, aangezien beide bedrijven andere prijzen hanteren voor het verzenden van jouw pakketten.

Om het je een beetje makkelijker te maken hebben wij hieronder voor jou een handig overzicht gemaakt zodat je in een oogopslag kan zien wat het beste bij jou past.

Verzendkosten pakketten met PostNL binnen Nederland

●        0 – 10kg (max 100x50x50cm) € 6,75

●        10 – 23kg (max 176x78x58cm) € 13,00

Verzendkosten pakketten met PostNL naar Duitsland

●        0 – 2kg (max 100x50x50cm) € 9,30

●        2 – 5kg (max 100x50x50cm) € 19,50

●        5 – 10kg (max 100x50x50cm) € 25,-

Verzendkosten pakketten met DHL binnen Nederland

●        0 – 23kg (max 120x60x50cm) vanaf € 4,99

Verzendkosten pakketten met DHL naar Duitsland

●        0 – 23kg (max 120x50x50cm) vanaf 7,99

Je ziet al wel dat er nogal verschillen zitten in de afmetingen van de pakketten en de bijbehorende kosten. Zowel PostNL als DHL hanteren eigen tarieven voor het verzenden van pakketten naar zowel binnen- en buitenland. Kijk daarvoor altijd eerst goed naar de verzendkosten voordat je een beslissing maakt over welk tarief het beste bij jouw zending past. 

Pakket versturen naar het buitenland met PostNL of DHL

Gelukkig is het bij beide vervoerders goed mogelijk om je pakketten naar het buitenland te versturen. Beide vervoerders hanteren verschillende maximale afmetingen en verzendkosten voor pakketten naar het buitenland. Zo heeft PostNL voor het versturen van pakketten naar het buitenland hun prijzen opgedeeld in meerdere categorieën.

DLH beweert daarnaast dat ze de expert zijn op het gebied van pakketten versturen naar het buitenland. Het verzenden van pakketten naar het buitenland gaat dan vliegensvlug, vaak ontvangen je klanten al binnen enkele werkdagen hun pakket, die ze makkelijk kunnen volgen met hun DHL Track & Trace. Kijk dus goed wat het beste bij jou past door eerst te bepalen welk formaat jouw pakketten hebben en naar welk land je jouw pakketten moet versturen.

Het verzendetiket voor je pakket

Verzendetiketten voor je pakketten

Om je pakketten naar het juiste adres te versturen heb je verzendetiketten nodig waar je het afleveradres op kan printen. Voor beide vervoerders bieden wij een ruim assortiment verzendetiketten. Zo zijn de PostNL verzendetiketten en de DHL verzendetiketten verkrijgbaar op een kleine (25mm) en een grote kern (76mm). Dit is de kern waarop de etiketten gewikkeld zitten en is bepalend voor hoeveel etiketten er maximaal op een rol zitten.

De meest desktop labelprinters accepteren etiketten op een kleine kern. Ben je een heavy user en print je meer dan 250 etiketten per dag? Dan raden we je etiketten op een grote kern aan. Op een grote kern passen simpelweg meer etiketten, wat je veel tijd scheelt bij het wisselen van de rol. Let wel op als je deze overstap wil maken, 76mm kernrollen passen niet in een desktop printer. Maak hiervoor de overstap naar een industriële printer of kies voor een externe rolhouder.

Verstuur je regelmatig brieven en gebruik je hiervoor postzegels? Overweeg dan ook eens onze compatible Dymo labels, deze zijn te gebruiken om digitale postzegels op te printen. Super handig!

Tot slot, tips & tricks

Of je nu je pakketten met PostNL of DHL besluit te versturen, breng eerst de volgende zaken voor jezelf in kaart:

●        Formaat van je pakketten?

●        Afmeting van je pakketten?

●        Buiten- of binnenland?

●        Hoeveel pakketten verstuur je per dag?

●        Welke labelprinter heb je?

Zodra je dit in beeld hebt kan je eenvoudig de juiste keuze maken en weet je bijvoorbeeld ook direct welk type printer je nodig hebt. Zo kun je gelijk de juiste labels printen en weet je zeker dat de pakketten die je hebt verstuurd ook veilig van A naar B komen.

Het verkopen en verzenden van je producten doe jij, de etiketten leveren wij!

 

 

 

Terug naar blogs

chevron-leftAlertBrowse fileDownload fileFileImagePdfWordTextExcelPowerpointArchiveCsvAudioVideoSpinnerCalendarSort NoneSort ASCSort DESCReturn arrowMinusThree DotsVisibleVisible