Je pakket versturen: DPD of DHL?

Het verzenden van een pakketje zou snel en probleemloos moeten zijn, maar er zijn steeds meer pakketvervoerders met ieder hun eigen voor- en nadelen. Hierdoor kan het moeilijk zijn om de juiste keuze te maken. Bij Zolemba hebben we de voor- en nadelen van verschillende pakketdiensten op een rijtje gezet, om het jou zo gemakkelijk mogelijk te maken om te beslissen welke dienst het beste bij jou past. Wil je gaan voor de beste service of de laagste kosten? Lees verder om meer te ontdekken over het versturen van je pakketje met DPD of DHL.DHL pakket versturen

Als je ervoor kiest om je pakket te verzenden met DHL, dan weet je dat je samenwerkt met de leider in de logistieke sector. Vooral bij het versturen van pakketten naar het buitenland is DHL een uiterst betrouwbare partner. Internationaal verzenden van pakketten is waar DHL groot mee is geworden en ze hebben daardoor een uitstekende reputatie opgebouwd. Naast de traditionele ophaal- en verzendpunten biedt DHL ook kluisjes aan die 24/7 beschikbaar zijn voor particulieren, waardoor jouw klanten hun pakketten kunnen ophalen op een tijdstip dat hen het beste uitkomt.


Voor bedrijven biedt DHL meerdere voordelen, omdat het al jarenlang een betrouwbare partner is voor de zakelijke markt. DHL biedt verschillende voordelen aan hun zakelijke partners, zoals het ophalen van allerlei soorten pakketten, van pallets tot kleine pakjes, je kan het zo gek niet bedenken. Het regelen van deze voordelen kan gemakkelijk en snel via de verzendtool van DHL. Kortom het versturen van een DHL pakket is een eenvoudig en snel proces.

Voordelen DHL pakket versturen

 • Lagere tarieven
 • Met track & trace codes jouw DHL pakketten volgen
 • In plaats van een pakketpunt biedt DHL lockers die 24/7 toegankelijk zijn
 • DHL Zakelijk biedt talloze voordelen voor grootgebruikers
 • Gemakkelijk labels aanmaken

 

DPD pakket versturen

Als één van de grootste pakketvervoerders in Nederland bezorgt DPD jouw zendingen bij zowel zakelijke klanten als particulieren. Elke zending is standaard traceerbaar via track & trace, waarbij een bezorgvenster van slechts 1 uur gegarandeerd wordt.


DPD beschikt over een uitgebreid netwerk van Pickup Parcelshops, waar je pakketten kunt afgeven en ophalen. Dankzij meer dan 1.500 Pickup Parcelshops verspreid over heel Nederland, is er altijd wel een afhaalpunt in jouw buurt en die van de ontvanger.


De ontvanger kan ervoor kiezen om het pakket af te halen bij een Pickup Parcelshop. Wanneer hiervoor gekozen wordt, hoeft diegene niet thuis te blijven om het pakket te ontvangen. Zo kan de ontvanger gemakkelijk het pakket ophalen bij de desbetreffende Pickup Parcelshop wanneer het hem of haar het beste uitkomt.  


DPD heeft ook een ophaalservice waar je voor kan kiezen. Wil jij dus liever dat jouw verzendingen opgehaald worden? Dan kan je gebruik maken van DPD.

 

Voordelen DPD pakket versturen

 • Betaalbare tarieven
 • Standaard verzekering voor zendingen tot € 500
 • Talloze Pickup Parcelshops voor het ophalen van zendingen
 • Nauwkeurig pakketjes volgen door middel van track & trace
 • DPD pakket versturen buitenland mogelijkheid

 

Verzendopties van een DHL of DPD pakket

De opties voor het verzenden van jouw pakket zijn belangrijk om in het achterhoofd te houden. Hierbij is het van belang om te weten of je het pakket binnen Nederland wilt verzenden of dat je het naar het buitenland wilt versturen. Wil je ook gebruik maken van de optie een groot pakket versturen DPD of DHL, neem dit dan ook mee in je afweging. 


Voor het gemak hebben we hieronder een handig overzicht samengesteld waarin je in één oogopslag kunt zien of verzenden met DHL of DPD het beste bij jou past.

 

DHL pakket verzendopties binnen Nederland

 • 0 – 23kg (max 120x60x50 cm) 

DHL pakket verzendopties naar Duitsland

 • 0 – 23kg (max 120x50x50 cm) 

DPD pakket verzendopties binnen Nederland

 • Brievenbuspakje (max 38 x 26,5 x 3,2 cm) 
 • 0 – 1kg (max 100 x 50 x 50 cm) 
 • 1 – 10kg (max 100 x 50 x 50 cm) 
 • 10 – 20kg (max 100 x 50 x 50 cm) 

DPD pakket verzendopties naar Duitsland

 • Brievenbuspakje (max 38 x 26,5 x 3,2 cm)
 • 0 – 1kg (max 100 x 50 x 50 cm) 
 • 1 – 10kg (max 100 x 50 x 50 cm) 
 • 10 – 20kg (max 100 x 50 x 50 cm) 

Het is duidelijk dat er aanzienlijke verschillen zijn in de afmetingen van de DHL en DPD pakketten. Zowel DPD als DHL hanteren hun eigen tarieven voor het versturen van pakketten binnen en buiten Nederland. Daarnaast hebben we in deze vergelijking enkel Nederland en Duitsland gebruikt. Per land kunnen de verzendopties afwijken, waarbij vaak voor moeilijk bereikbare postcodes ook extra tarieven worden berekend. Het is daarom belangrijk om altijd een goede berekening te maken van je verzendkosten en je verzendlocaties voordat je een keuze maakt over welke vervoerder het meest geschikt is voor jouw zending.

 

DHL of DPD pakket versturen naar het buitenland

Zowel DHL als DPD bieden de mogelijkheid om pakketten naar het buitenland te versturen. Er zijn echter verschillende maximale afmetingen en verzendkosten voor pakketten naar het buitenland bij zowel DPD als DHL. Met DPD kun je moeiteloos pakketten verzenden naar meer dan 30 Europese bestemmingen, waaronder ook Duitsland, België, Frankrijk, Luxemburg, en Groot-Brittannië.


DHL beweert dat zij experts zijn op het gebied van het versturen van pakketten naar het buitenland. Zij zorgen voor snelle levering, vaak ontvangen klanten hun pakketten binnen enkele werkdagen, die gemakkelijk te volgen zijn met behulp van de track & trace van DHL. Om de juiste keuze te maken voor het verzenden van jouw pakketten, is het raadzaam om eerst te achterhalen welk formaat de pakketten hebben en naar welk land ze verstuurd moeten worden.

Het juiste DPD of DHL verzendetiket voor jouw pakket

Voor het verzenden van je pakketten is het belangrijk om verzendetiketten te gebruiken waarop het afleveradres geprint kan worden. Wij hebben een ruim assortiment van zowel DPD als DHL verzendetiketten. Deze verzendetiketten zijn verkrijgbaar op een kleine (25mm) en grote kern (76mm). De kern is bepalend voor het aantal etiketten dat op een rol past.


De meeste desktop labelprinters zijn compatible met verzendetiketten met een kleinere kern. Als je meer dan 250 etiketten per dag print, raden we aan om etiketten op een grote kern te gebruiken. Op een grote kern passen namelijk meer etiketten, wat tijd scheelt bij het wisselen van de rol. Let er wel op dat 76mm kernrollen niet in een desktopprinter passen.
Wil je deze stap maken? Dan moet je een industriële printer aanschaffen of gebruik maken van een externe rolhouder. 


Als je regelmatig brieven verstuurt en postzegels gebruikt, overweeg dan ook onze compatible Dymo labels. Deze labels kunnen worden gebruikt om digitale postzegels op te printen, wat super handig is!

 

Tips & tricks voor het verzenden met DHL of DPD

Voordat je besluit om je pakketten te verzenden met DPD of DHL, is het belangrijk om eerst een aantal zaken voor jezelf op een rijtje te zetten. Denk hierbij aan het formaat en de afmetingen van je pakketten, of ze bestemd zijn voor het binnen- of buitenland en hoeveel pakketten je dagelijks verstuurt. Heb je afgelopen jaar al wat verstuurd? Dit kan weleens een afspiegeling zijn van de verdeling voor aankomende jaren. Maak met deze oude orders eens een berekening en je hebt vrij snel het verschil in kosten in beeld.  Ook is het van belang om te weten welke labelprinter je gebruikt, zodat je de juiste labels kunt printen en er zeker van kunt zijn dat je pakketten veilig op de plaats van bestemming aankomen.


Bij ons kan je terecht voor hoogwaardige etiketten, zodat je jouw producten op een professionele manier kan verzenden. Het verkopen en verzenden van je producten laten we aan jou, wij helpen je wel met het beste advies voor etiketten.

 

 

 

chevron-leftAlertBrowse fileDownload fileFileImagePdfWordTextExcelPowerpointArchiveCsvAudioVideoSpinnerCalendarSort NoneSort ASCSort DESCReturn arrowMinusThree DotsVisibleVisible