Een etiket van PET of PP?

Stelt u zich voor; U als inkoper bij bedrijf X heeft als opdracht gekregen etiketten te bestellen bij Zolemba voor een nieuw product dat binnenkort op de markt verschijnt. Het ontwerp zit in uw hoofd, de teksten zijn opgesteld, eigenlijk ziet u het product voorzien van het nieuwe etiket al in de schappen van de winkel liggen. Dan wordt u de vraag gesteld; "Heeft u al nagedacht over de materiaalkeuze? Wij adviseren u voor dit product gebruik te maken van Polypropyleen (PP) of Polyester (PET)".

Wanneer u werkzaam bent in de etikettenbranche zullen deze termen u niet onbekend voorkomen, maar wij begrijpen dat voor veel van onze klanten deze termen overkomen als ingewikkelde scheikundige elementen. Het uiteindelijke doel van een etiket is toch de consument op de hoogte stellen van de precieze inhoud van een verpakking van een product, de mogelijke gevaren, en vooral de aandacht trekken van de consument?

Dit doel is natuurlijk ook het belangrijkste voor onze klanten, wij denken daarin mee maar zullen daarnaast ook zorgdragen voor een goed advies in de kwaliteit van de etiketten. Zo zal het materiaal voor een etiket op een bloempot anders zijn dan het materiaal voor bijvoorbeeld een fles wijn. Welk etiket het meest geschikt is voor u, is afhankelijk van de situatie waarin het etiket wordt gebruikt. Is dit binnen of buiten, welke ondergrond, welke temperatuur en eventueel welke printer. Het is ook afhankelijk van welke uitstraling u wilt geven aan uw product.

 

perfume

 

PET (Polyester)
Voor producten waarbij een blijvende mooie uitstraling erg belangrijk is zoals bijvoorbeel in de cosmetische industrie adviseren wij gebruik te maken van PET (Polyester). Dit is bijzonder sterk materiaal, wat tegen vocht, olie en vet bestand moet zijn. Met name cosmetische produten worden dagelijks gebruikt, daarom is het erg belangrijk is dat deze etiketten lang mee gaan. Bovendien zijn ze geschikt voor een temperatuurbereik van -40°C tot +100°C en plakken ze gemakkelijk op moeilijke ondergronden, zoals hout, metaal, glas of plastic.

 

energy

 

PP (Polypropyleen)
Ook PP (Polypropyleen) is een materiaal dat bestendig is tegen water, olie en chemicaliën. Het scheurt niet, het is kras- en kleurvast en waterbestendig en geschikt voor een temperatuurbereik van -30°C tot +80°C. Het voordeel bij dit materiaal is dat het voor zowel binnen als buiten gebruikt kan worden. Wanneer u etiketten wilt bestellen voor planten moet u er rekening mee houden dat door het zonlicht en het bewateren van planten de meeste plantlabels snel kapot gaan of verkleuren. Met PP (Polypropyleen) bent u verzekerd van een water- en kleurvast product. Met name doordat de kleur op dit materiaal heel helder blijft en het een mooie glanzende uitstraling heeft, wordt dit materiaal ook veel gebruikt voor etiketten in de voedselindustrie. Een chique etiket spreekt mensen aan, waardoor dit eerder op zal vallen in de schappen.

 

Natuurlijk zijn dit maar enkele voorbeelden van producten waarvoor onze etiketten uitermate geschikt zijn. Uiteraard zijn er nog vele andere producten die voorzien kunnen worden van onze etiketten. Neemt u voor vragen of advies over onze etiketten gerust contact op met onze betrokken collega's van de customer service afdeling. Met veel plezier, gemak en een ongekende snelheid, geven zij u het juiste advies van uitstekende kwaliteit!

chevron-leftAlertBrowse fileDownload fileFileImagePdfWordTextExcelPowerpointArchiveCsvAudioVideoSpinnerCalendarSort NoneSort ASCSort DESCReturn arrowMinusThree DotsVisibleVisible