Klantcase: Het verhaal achter de brouwerij van Rigtersbier

Van distributiecentrum tot bierbrouwerij, en van smeermiddelenproducent tot bouwbedrijf: het klantenbestand van Zolemba is enorm gevarieerd! We lichten regelmatig een klant van ons uit. Voor Rigtersbier uit het Overijsselse Haaksbergen mogen wij de bieretiketten verzorgen. Op deze pagina ontdek je meer over deze samenwerking. 


Maarten vertelt: "In onze zoektocht naar een geschikt labelsysteem kwamen we al snel uit op zelfklevende labels op rol. Als kleine brouwer beschikken we niet over het budget om een complete natlijm-installatie/etiketteermachine aan te schaffen. We werken met batches van maximaal 10HL per type. Hierdoor is het te kostbaar om telkens de opstartkosten te betalen voor een drukker. Verder vonden we de papieren labels met de natte lijm op de meeste flesjes van kleine brouwers er veelal slordig uit zien. Vaak zitten de labels scheef op de flesjes of is de lijm uitgelopen. Daar komt bij, wanneer een flesje uit de koelkast komt, dat de labels makkelijk loslaten en beginnen te rimpelen.

De labels die we nu bestellen bij Zolemba zijn van een soort kunststof, zogenoemd PP, en laten niet los van de fles. Ook niet wanneer deze nat is. In het begin plakten we de labels er met de hand netjes op, iets wat na 3000 flessen toch erg gaat vervelen. Een semi-automatische etiketteermachine uit China bracht de uitkomst. Het apparaat van nog geen $ 650,- doet tot 30 flessen per minuut en zorgt ervoor dat de labels keurig strak en op gelijke hoogte op de flesjes zitten. Veel van onze collega-brouwers hebben de overstap gemaakt na het zien van onze labels in combinatie met de labelmachine. De flexibiliteit en lage opstartkosten maakt het zeer aantrekkelijk voor de kleine brouwer."

Rigtersbier is inmiddels op meer dan 50 verkooppunten verkrijgbaar, onder andere in de horeca, slijterijen en op festivals.  Ook meedoen met een interview, én gratis productfoto’s laten maken door ons? Neem contact met ons op via service@zolemba.com of +31 53 737 0160.

chevron-leftAlertBrowse fileDownload fileFileImagePdfWordTextExcelPowerpointArchiveCsvAudioVideoSpinnerCalendarSort NoneSort ASCSort DESCReturn arrowMinusThree DotsVisibleVisible