Direct thermische etiketten vs. Thermisch transfer etiketten

Vraag jij je ook wel eens af wat het verschil is tussen direct thermische of thermal transfer etiketten? En welke van de twee het beste bij jouw activiteiten past? Wij leggen beide opties graag aan je uit, zodat jij de beste keuze kunt maken. 

Direct thermische etiketten

Etiketten van direct thermisch materiaal hebben een korte levensduur en zijn daardoor erg geschikt voor kortdurende toepassingen, zoals het printen van verzendetiketten, adres- of prijslabels. Direct thermische labels zijn voorzien van een hittegevoelige laag, zodat er geen inkt nodig is om ze te printen. 

 

Direct thermisch ECO of TOP 

Er bestaan twee soorten direct thermische etiketten: gemaakt van ECO- of TOP-materiaal. De ECO-variant heeft een maximale levensduur van 1 jaar, mits koel en donker opgeslagen. Ze zijn niet voorzien van een beschermende coating, waardoor ze minder bestendig zijn tegen invloeden van buitenaf. Het ECO-materiaal is het meest voordelige en wordt veel gebruikt als verzendlabel.  
Het TOP-materiaal heeft wel een beschermende coating tegen UV-licht, vocht, vetten en alcohol. Daardoor zijn deze labels iets beter bestendig tegen invloeden van buitenaf en hebben ze een maximale levensduur van 2 jaar, mits koel en donker bewaard.  

 

Direct thermische labelprinter 

Voor het printen van direct thermische labels heb je een passende labelprinter nodig. In principe kunnen alle labelprinters direct thermisch printen, zoals een Dymo LabelWriter, Zebra ZD220D, Zebra GK420D of Zebra ZD421 DT printer. Het voordeel van deze printtechniek is dat je alleen een printer en labels nodig hebt, en je bent klaar om te printen. Wel zo snel en voordelig!  
 
Bij Zolemba hebben we altijd een breed assortiment direct thermische etiketten op voorraad.

 

Thermal transfer etiketten 

Ga je de etiketten voor een langere tijd gebruiken, of is het belangrijk dat ze UV- of waterbestendig zijn? Dan is thermal transfer een goede keuze.  

Waterbestendige etiketten 

Thermal transfer etiketten zijn niet warmtegevoelig, waardoor ze een langere levensduur hebben. Naast het bedrukken van papier, kan je met een thermo transfer printer ook plastic etiketten bedrukken. Op die manier zijn je labels nog beter bestendig tegen invloeden van buitenaf, zoals vocht, vet of zonlicht.

Kies voor een wax of resin inktlint 

wax inktlint nodig. Wil je plastic etiketten printen? Kies dan voor een resin inktlint. 

Thermal transfer labelprinter 

Voor het bedrukken van thermo transfer labels is een geschikte printer benodigd, zoals een Zebra GK420T of Zebra ZD421 TT. Denk naast de labels en printer ook aan een geschikt inktlint, zodat je alles in huis hebt om te printen.  Ben jij op zoek naar thermal transfer etiketten? Bij Zolemba hebben we altijd een uitgebreid assortiment uit voorraad leverbaar. Mocht je toch nog twijfelen over welke printtechniek het meest geschikt is in jouw situatie, neem dan gerust contact met ons op.  

 

chevron-leftAlertBrowse fileDownload fileFileImagePdfWordTextExcelPowerpointArchiveCsvAudioVideoSpinnerCalendarSort NoneSort ASCSort DESCReturn arrowMinusThree DotsVisibleVisible