Direct thermische etiketten vs. Thermisch transfer etiketten

Vraag jij je ook wel eens af wat het verschil is tussen direct thermische of thermal transfer etiketten? En welke van de twee het beste bij jouw activiteiten past? Wij leggen beide opties graag aan je uit, zodat jij de beste keuze kunt maken.

Photo

Direct Thermal Labels

Etiketten van direct thermisch materiaal hebben een korte levensduur en zijn daardoor erg geschikt voor kortdurende toepassingen, zoals het printen van verzendetiketten, adres- of prijslabels. Direct thermische labels zijn voorzien van een hittegevoelige laag, zodat er geen inkt nodig is om ze te printen.
Er bestaan twee soorten direct thermische etiketten: gemaakt van ECO- of TOP-materiaal. De ECO-variant heeft een maximale levensduur van 1 jaar, mits koel en donker opgeslagen. Ze zijn niet voorzien van een beschermende coating, waardoor ze minder bestendig zijn tegen invloeden van buitenaf. Het ECO-materiaal is het meest voordelige en wordt veel gebruikt als verzendlabel. Het TOP-materiaal heeft wel een beschermende coating tegen UV-licht, vocht, vetten en alcohol. Daardoor zijn deze labels iets beter bestendig tegen invloeden van buitenaf en hebben ze een maximale levensduur van 2 jaar, mits koel en donker bewaard.

Thermotransferlabels

Thermotransferlabels worden afgedrukt met een inktlint in een thermotransferlabelprinter. Deze labels hebben geen speciale laag omdat ze in plaats daarvan met inkt worden bedrukt. Het inktlint wordt in de printer verwarmd zodat de benodigde afdruk op de labels wordt aangebracht.
Het voordeel van deze druktechniek is dat uw labels langer leesbaar en duidelijk blijven. Aan de andere kant is een inktlint noodzakelijk voor het afdrukken op de labels.
Hebben uw goederen/producten een lage omloopsnelheid van meer dan 2 jaar? Dan adviseren wij u sterk om onze thermotransferlabels te gebruiken! We bieden ook betaalbare inktlinten aan wanneer u uw voorraad moet aanvullen. Vind al uw etiketteringsbehoeften eenvoudig op één website.
Bekijk onze website en profiteer nu van onze verrassend goedkope compatibele direct thermische en/of thermotransferlabels. Ideaal voor een efficiënte toepassing van de etiketten die u gebruikt!
Bent u nog steeds niet zeker welk type label het beste bij u past? Neem dan contact met ons op voor het beste advies!

Photo

Heeft u verzendlabels nodig of heeft u goederen/producten met een hoge omloopsnelheid? Dan zijn onze goedkope direct thermische labels perfect voor u!

chevron-leftAlertBrowse fileDownload fileFileImagePdfWordTextExcelPowerpointArchiveCsvAudioVideoSpinnerCalendarSort NoneSort ASCSort DESCReturn arrowMinusThree DotsVisibleVisible