6 tips voor de beste Black Friday voorbereiding

Of je winkel op Black Friday nu ‘zwart van het volk’ ziet of dat deze topdag je bedrijf uit de rode omzetcijfers haalt: Black Friday is een dag die je niet wilt missen als ondernemer! In Nederland geeft de consument in de Black Friday week online zo’n 123% meer uit dan anders. Van kerstcadeaus tot aankopen voor in huis of op de zaak: in 2019 steeg de Black Friday omzet met 15% en in 2020 met nog eens 10%.

 

Reden genoeg dus om te zorgen voor de juiste voorbereiding en timing! Zijn jouw logistieke proces en personeel er al klaar voor? Heb je voldoende verpakkingsmateriaal en etiketten in huis? Met deze zes tips ben jij op tijd klaar voor Black Friday 2021.

 

 

1. Begin op tijd met organiseren 

 

Maar liefst 62% van de verkopen wordt tegenwoordig al gerealiseerd in de dagen vóór Black Friday. Het is dus slim om niet alleen op Black Friday en de dagen erna, waaronder Cyber Monday, zichtbaar te zijn. Ook op de dagen ervoor wil je optimaal gezien worden. Veel grote retailers stunten zelfs de hele week met Black Friday aanbiedingen. En zoals met alles geldt: een tijdige voorbereiding voorkomt last minute stress. Zet alles dus ruim voor Black Friday klaar en de week wordt een stuk relaxter. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Beloon trouwe klanten 

 

Nieuwe klanten zijn leuk en meer dan welkom natuurlijk, maar vergeet ook je bestaande klanten niet. Bij Zolemba krijg je als trouwe klant iets extra’s tijdens de Black Friday week. Wat voor soort bedankje of beloning kies jij voor je terugkomende klanten? Regel dit op tijd en je staat met 1-0 voor. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. 3. Maak een back-up plan 
        1.  
  2. Stel, het loopt straks zo hard dat je webshop sneller leeg is dan verwacht. Met een uitgedacht plan B om op over te schakelen, bespaar je jezelf en je personeel veel kopzorgen. Welke alternatieve producten kun je klanten aanbieden? Hoe communiceer je over extra lange levertijden? Hoe beter je over een back-up plan hebt nagedacht, hoe soepeler alles verloopt als het misgaat. En oja, stel dat je etiketten razendsnel op zijn. Dan weet je Zolemba te vinden toch? Onze rekken zijn in ieder geval gevuld! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Zet customer support in de startblokken  

 

Een goed retourproces - met vooraf geprinte retourlabels en bijvoorbeeld verpakkingen met retoursluiting - verhoogt de klanttevredenheid. Sterker nog: uit onderzoek blijkt dat tot 96% van de online shoppers opnieuw koopt als het ruilen of terugsturen vlot verloopt. Daarnaast bespaart een vlot retourproces jouw klantenservice een hoop tijd. Tijd die je goed kunt gebruiken in deze drukke periode! Maak het je klanten en jezelf daarom gemakkelijk en bestel je retourlabels op tijd. Bij Zolemba bijvoorbeeld ;-).

        1.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Maak een logistieke analyse van je magazijn

 

Tijdens de eindejaarsperiode bereiken de activiteiten in je magazijn waarschijnlijk een hoogtepunt. Voldoende personeel en de juiste machines en verpakkingssystemen zijn geen overbodige luxe. Net als voldoende etiketten op voorraad natuurlijk! En heb je wel eens gedacht aan labelprinters of handscanners voor meer efficiency in je logistieke processen? Onze customer service vertelt je graag meer over de voordelen van deze handige hulpmiddelen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Houd rekening met wereldwijde leveringsproblemen

 

Mede door de toename van online shopping hebben bedrijven overal ter wereld last van grondstofschaarste, personeelstekorten en andere factoren die zorgen voor vertraging. Sla dus voldoende voorraad in voordat de drukte losbarst, en dan bedoelen we niet alleen van de producten die je verkoopt maar ook van alle producten die nodig zijn voor een vlekkeloos bestelproces. Zo is er bijvoorbeeld een groot tekort aan dozen en papier. Er wordt zelfs gesproken over een ‘pulp friction’, met als gevolg stijgende prijzen en grootschalige leveringsproblemen.  


Voor je etiketten bij Zolemba geldt in elk geval: hoe eerder je ze bestelt, hoe zekerder je ervan bent dat je ze in huis hebt voordat de bestellingen je om de oren vliegen. We denken graag met je mee, leveren supersnel en hebben zowel verzendetiketten als adresetiketten ruim op voorraad. Handig, want zo ben jij optimaal voorbereid op Black Friday! 

 

 

 

 

Terug naar blogs

chevron-leftAlertBrowse fileDownload fileFileImagePdfWordTextExcelPowerpointArchiveCsvAudioVideoSpinnerCalendarSort NoneSort ASCSort DESCReturn arrowMinusThree DotsVisibleVisible