Onze producten zijn FSC gecertificeerd en BPA-vrij

U heeft ze waarschijnlijk op onze website gezien, de FSC- en BPA-logo's die bij onze producten worden genoemd.
Misschien denkt u, gewoon een paar logo's, wat maakt het uit? Echter, deze logo's geven aan dat het kiezen van een Zolemba-label een verantwoorde keuze is. Sinds het ontstaan van Zolemba is het voor ons vanzelfsprekend om onze etiketten efficiënt en met minimale grondstoffen te produceren. We willen onze impact op het milieu minimaliseren. Onze producten moeten simpelweg veilig zijn.
Daarom voldoet Zolemba eigenlijk al jaren aan de wetgeving die sinds 2020 verplicht is.

Photo

Waarom is regelgeving nodig en wat is BPA eigenlijk?

BPA staat voor Bisfenol A, een chemische stof die door de industrie wordt geproduceerd. Het wordt gebruikt om verschillende soorten plastic te maken. Als gevolg hiervan kan BPA worden aangetroffen in elektronica, bouwmaterialen, voedselverpakkingen, speelgoed, kassabonnen en medische apparaten. BPA kan in zeer kleine hoeveelheden in voedsel terechtkomen. Er is een debat in de wetenschappelijke gemeenschap over de veiligheid van deze stof, vooral omdat jonge kinderen en ongeboren baby's gevoeliger kunnen zijn voor BPA dan volwassenen. Om de risico's aanzienlijk te verminderen, wordt ernaar gestreefd het gebruik ervan in Europa zoveel mogelijk te beperken. Door geen grondstoffen te gebruiken die BPA bevatten, garandeert Zolemba dat al onze producten BPA-vrij zijn. BPA-vrije etiketten worden vaak gebruikt voor voedsel- en drankverpakkingen, evenals producten die bedoeld zijn voor gebruik door kinderen of zwangere vrouwen. Met BPA-vrije etiketten kunt u er zeker van zijn dat u niet wordt blootgesteld aan mogelijk schadelijke chemicaliën.

Zolemba kiest voor duurzaamheid met FSC.

Onze etiketten zijn gemaakt van FSC-gecertificeerd papier als grondstof. Veel bomen worden wereldwijd gekapt voor papierproductie. FSC-gecertificeerde papieren etiketten zijn gemaakt van materialen die afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen, zowel ecologisch als sociaal. Deze etiketten zijn doorgaans gemaakt van hoogwaardig, duurzaam papier dat geschikt is voor een breed scala aan toepassingen. Uw keuze voor een Zolemba-etiket draagt bij aan het geven van economische waarde aan het bos. Samen met onze keuzes dragen we bij aan het behoud van het bos en het redden van het milieu.

Photo
chevron-leftAlertBrowse fileDownload fileFileImagePdfWordTextExcelPowerpointArchiveCsvAudioVideoSpinnerCalendarSort NoneSort ASCSort DESCReturn arrowMinusThree DotsVisibleVisible