Onze producten zijn FSC en BPA-vrij

Waarschijnlijk heb je het al wel eens voorbij zien komen op onze website, de FSC en BPA-logo's die vermeld worden bij onze producten. 

 

Misschien denk je, weer een paar logo's wat maakt dat nu uit? Toch geven deze logo's aan dat de keuze voor een Zolemba etiket een verantwoorde keuze is. Vanaf het ontstaan van Zolemba vinden wij het vanzelfsprekend dat wij efficiënt en met zo min mogelijk grondstoffen onze labels produceren. Het milieu willen we zo min mogelijk belasten. Onze producten moeten gewoon veilig zijn.  

 

Vandaar dat Zolemba eigenlijk al jaren voldoet aan de wetgeving die vanaf 2020 verplicht wordt gesteld.  

 

 

 

Waarom is er wetgeving nodig en wat is BPA eigenlijk?   

 

BPA is een afkorting voor Bisfenol A, een chemische stof die door de industrie wordt geproduceerd. 
Het wordt gebruikt om verschillende soorten kunststof te maken. 
Hierdoor vind je BPA in bijvoorbeeld elektronica, bouwmaterialen, voedsel verpakkingsmateriaal, speelgoed, kassabonnen en medische hulpmiddelen. 
  
BPA kan zo in zeer kleine hoeveelheden in het voedsel terecht komen. 

In de wetenschappelijke wereld is er discussie over de veiligheid van deze stof vooral omdat kleine en ongeboren kinderen mogelijk gevoeliger zijn voor BPA dan volwassenen. Om de risico's sterk te verminderen wil men het gebruik ervan in Europa zo veel mogelijk beperken

Doordat Zolemba geen grondstoffen gebruikt die BPA bevatten zijn al onze producten gegarandeerd BPA-vrij.

 

BPA-vrije etiketten worden vaak gebruikt voor voedsel- en drankverpakkingen, maar ook voor producten die bestemd zijn voor gebruik door kinderen of zwangere vrouwen. Met BPA-vrije etiketten kan je erop vertrouwen dat je niet wordt bloodgesteld aan mogelijk schadelijke chemicaliën.

 

 

 

Zolemba maakt met FCS een bewuste keuze voor duurzaamheid.  

Onze labels en etiketten gebruiken FSC papier als grondstof.

Voor papier worden in de wereld veel bomen gekapt. 

 

Etiketten van FSC-gecertificeerd papier zijn gemaakt van materialen die afkomstig zijn uit bossen die op een ecologisch en sociaal verantwoorde manier worden beheerd. Deze etiketten zijn doorgaans gemaakt van hoogwaardig, duurzaam papier dat geschikt is voor een groot aantal toepassingen.

 

Uw keuze voor een Zolemba label draagt bij het bos een economische waarde te geven.

Samen dragen we met onze keuzes bij aan het behoud van het bos en sparen het milieu. 

chevron-leftAlertBrowse fileDownload fileFileImagePdfWordTextExcelPowerpointArchiveCsvAudioVideoSpinnerCalendarSort NoneSort ASCSort DESCReturn arrowMinusThree DotsVisibleVisible