Excl. BTW
0

Uw winkelwagen is leeg

Doorgaan met winkelen

Een gids voor het kiezen van de juiste labels voor je onderneming.


Wist u dat

Het kiezen van de juiste labels is essentieel voor een soepel en efficiënt verzendproces in je bedrijf. Met de brede selectie van labels die Zolemba aanbiedt, kan het echter een uitdaging zijn om de beste keuze te maken. In deze bloggids leer je hoe je de juiste labels kunt kiezen die perfect aansluiten bij de behoeften van jouw bedrijf. Ontdek de verschillende soorten labels van Zolemba en maak gebruik van deze tips om ervoor te zorgen dat je de beste keuze maakt.

Verken de verschillende soorten labels van Zolemba

Leer meer over de verschillende soorten labels die Zolemba aanbiedt. Ontdek de eigenschappen, materialen en functies van elk type label, zoals direct thermische labels en thermisch transfer labels.

 

Direct thermische labels 

Direct thermisch is een printtechnologie die gebruikt wordt om labels en etiketten te bedrukken zonder het gebruik van inktlinten, inktcartridges of toner. Het is een eenvoudige en kosteneffectieve methode waarbij hitte wordt gebruikt om de beelden en tekst op het label direct te genereren.

 

Bij direct thermische labels wordt er gebruik gemaakt van direct thermische printers. Direct thermische labels zijn gevoelig voor warmte. De printer verwarmt de thermische printkop, die vervolgens warmte overdraagt aan het papier op de gewenste locaties. Dit resulteert in een zichtbare afdruk op het label. Het proces is snel en vereist geen extra verbruiksartikelen zoals inkt of toner, waardoor het onderhoud eenvoudig en kostenbesparend is.

 

Direct thermische afdruktechnologie wordt vaak gebruikt voor toepassingen zoals verzendlabels, barcode stickers, prijskaartjes en tickets. Het is een populaire keuze in sectoren zoals logistiek, detailhandel, transport en gezondheidszorg, waar snelle en kosteneffectieve label afdrukken nodig zijn.

 

Hoewel direct thermisch afdrukken handig is, heeft het ook enkele beperkingen. De afdrukken zijn gevoelig voor warmte en licht, wat kan leiden tot vervaging of verkleuring van het label na verloop van tijd. Daarnaast kan direct thermisch papier verbleken bij blootstelling aan zonlicht of hoge temperaturen.
Wil je liever labels drukken die langer mee gaan? Dan is het verstandig om te kiezen voor thermisch transfer labels.

 

Thermisch transfer labels

Thermisch transfer is een printtechnologie die gebruikt wordt om labels en etiketten te bedrukken met behulp van een inktlint (ook wel transferlint genoemd). In tegenstelling tot direct thermisch afdrukken, waarbij hitte wordt gebruikt om de afdruk te genereren, maakt thermisch transfer gebruik van warmte en druk om inkt van het lint over te brengen op het thermisch transfer label.

 

Bij thermisch transfer printing wordt het inktlint tussen de printkop en het label geplaatst. De printkop heeft verwarmingselementen die de inkt van het lint smelten. De vloeibare inkt wordt vervolgens op het label aangebracht door de druk van de printkop. Dit resulteert in een duurzamere en langdurige afdruk op het label.

 

De voordelen van thermisch transfer zijn onder andere de mogelijkheid om op verschillende soorten label materialen te printen, waaronder papier, kunststof en textiel. Het biedt ook een hogere afdrukkwaliteit en duurzaamheid, omdat de inkt op het label wordt overgebracht in plaats van direct op het materiaal te reageren.

 

Thermisch transfer is een veelzijdige printtechnologie die vaak wordt gebruikt voor het bedrukken van productetiketten, barcode-etiketten, verzendlabels, identificatiekaarten en nog veel meer. Het is een populaire keuze in sectoren zoals productie, logistiek, detailhandel en gezondheidszorg, waar duurzame en hoogwaardige afdrukken gebruikelijk zijn.
Als je dus op zoek bent naar labels die lang meegaan, dan zijn thermisch transfer labels dé labels voor jou!

 

Inkjet labels

Inktjet is een printtechnologie die gebruikt wordt om afbeeldingen, tekst en andere content af te drukken op verschillende oppervlakken, zoals papier, karton, textiel en kunststof. Het is een populaire en veelzijdige printmethode die zowel in thuis- als professionele omgevingen wordt gebruikt om de inkjet labels te bedrukken.

 

Bij inktjetprinting worden kleine druppeltjes inkt op de labels gespoten om de gewenste afbeelding of tekst te creëren. Dit gebeurt met behulp van een printkop die is uitgerust met talloze microscopisch kleine nozzles.

 

Inktjetprinting biedt verschillende voordelen, waaronder hoge afdrukkwaliteit, nauwkeurigheid, kleurrijke en levendige resultaten, en de mogelijkheid om af te drukken op diverse labels.

 

Naast de traditionele desktop-inktjetprinters zijn er ook geavanceerdere industriële printers beschikbaar, die in staat zijn om op grote schaal en op industriële snelheid af te drukken. Deze worden vaak gebruikt voor het bedrukken van verpakkingen, labels en andere commerciële toepassingen.

 

Inktjetprinters maken gebruik van inktcartridges die regelmatig vervangen moeten worden. De inkt kan op waterbasis of op oplosmiddelbasis zijn, afhankelijk van de toepassing en het type printmateriaal.
Dit maakt het zo dat met gebruik van inkjet labels er wel meer afval ontstaat, wil je dus duurzamer printen? Dan kun je beter kiezen voor bijvoorbeeld direct thermische labels

 

Voor welke toepassing heb je labels nodig?

Bij Zolemba bieden wij voor talloze toepassingen labels aan zodat er voor jou altijd een label is die past bij jouw behoeften. Ontdek hier alle mogelijkheden!

 

Verzendlabels

Verzendlabels zijn specifieke labels of etiketten die worden gebruikt om pakketten, dozen of enveloppen te identificeren en van de juiste verzendinformatie te voorzien. Verzendlabels worden op de buitenkant van het verpakkingsmateriaal bevestigd en bevatten belangrijke gegevens die nodig zijn voor een succesvolle verzending en aflevering. Bij Zolemba bieden we verzendlabels aan die geschikt zijn voor het verzenden van pakketjes via grote postbedrijven zoals PostNL, DHL en DPD.

 

Adreslabels 

Adreslabels zijn specifieke labels of stickers die worden gebruikt om adressen en contactgegevens van ontvangers op enveloppen, pakketten of poststukken te plaatsen. Adreslabels bevatten de noodzakelijke informatie die postdiensten en koeriersbedrijven helpen bij het nauwkeurig bezorgen van de post naar de juiste bestemming.

 

Magazijnlabels

Magazijnlabels zijn specifieke labels of etiketten die worden gebruikt om producten, inventaris of opslageenheden in een magazijn te identificeren en te organiseren. Magazijnlabels worden op verschillende locaties in het magazijn aangebracht, zoals op rekken, stellingen, pallets, containers of opslagbakken.

 

Prijslabels

Prijslabels zijn labels of stickers die worden gebruikt om de prijs van een product aan te geven. Ze worden meestal op de verpakking, het product zelf of op de schappen in een winkel bevestigd. Prijslabels zijn een belangrijk onderdeel van het winkelproces, omdat ze klanten informeren over de kosten van een product en hen helpen bij het nemen van aankoopbeslissingen.

 

Barcode stickers

Barcode stickers zijn speciale labels of stickers die barcodes bevatten. Barcodes zijn unieke reeksen van verticale streepjes, die worden gescand om informatie over een product of item te verkrijgen. Barcode stickers worden vaak gebruikt in verschillende sectoren, zoals detailhandel, logistiek, magazijnen en bibliotheken, om een efficiënte en nauwkeurige identificatie en tracking van items mogelijk te maken.

 

Postlabels 

Postlabels zijn specifieke labels of stickers die worden gebruikt op poststukken om het verzendproces te vergemakkelijken. Postlabels bevatten informatie over de afzender, ontvanger en andere relevante details die nodig zijn voor de bezorging van de post.

 

Kantooretiketten 

Kantooretiketten zijn labels of stickers die specifiek worden gebruikt in kantooromgevingen voor verschillende toepassingen. Ze worden vaak gebruikt om items te identificeren, te organiseren en te categoriseren, waardoor de efficiëntie en productiviteit op de werkplek worden verbeterd. Kantooretiketten kunnen worden gebruikt voor zowel persoonlijk gebruik als voor het beheren van kantoorbenodigdheden en documenten.

 

Ordneretiketten 

Ordneretiketten zijn specifieke labels of stickers die worden gebruikt om ordners te markeren en te organiseren. Ze worden op de zijkant van ordners bevestigd en bevatten informatie over de inhoud, het onderwerp of de categorie van de documenten die zich in de ordner bevinden. Ordneretiketten zijn essentieel voor een georganiseerde en overzichtelijke archivering van documenten in zowel zakelijke als persoonlijke omgevingen.

 

Apotheek etiketten 

Apotheeketiketten zijn specifieke labels of stickers die worden gebruikt in apotheken om medicijnen en geneesmiddelen te identificeren, te labelen en van relevante informatie te voorzien. Ze spelen een cruciale rol in de juiste verwerking, dosering en verstrekking van medicatie aan patiënten. Apotheeketiketten bevatten essentiële informatie over het medicijn en de patiënt, en worden meestal afgedrukt met behulp van gespecialiseerde printers.

 

Weegschaal etiketten 

Weegschaal etiketten worden gebruikt in commerciële omgevingen waar producten worden gewogen en geprijsd, zoals supermarkten, kruidenierswinkels en delicatessewinkels. Weegschaal etiketten worden meestal afgedrukt met behulp van een weegschaal met ingebouwde labelprinter en bevatten belangrijke informatie over het gewicht, de prijs en soms andere productdetails.

 

Transparante etiketten 

Transparante etiketten, ook wel bekend als doorzichtige etiketten, zijn labels of stickers die zijn gemaakt van transparant materiaal, meestal een heldere kunststof zoals polypropyleen of polyester. In tegenstelling tot traditionele etiketten die een witte of gekleurde achtergrond hebben, hebben transparante etiketten geen zichtbare achtergrond, waardoor ze naadloos op verschillende oppervlakken kunnen worden aangebracht.

 

Labels compatible met jouw labelprinter 


Er is natuurlijk een kans dat jij al een al beschikt over een labelprinter, maar nog op zoek bent naar de juiste labels voor jouw labelprinter. Het kan ook dat je nog op zoek bent naar een labelprinter voor al jouw labelbehoeften.
Hieronder een handig, klein overzicht waarin je gemakkelijk de compatible labels en/of labelprinter voor jou kan vinden:

 

●      Bixolon labelprinters: bekijk hier alle Bixolon compatible labels

 

●      Brother labelprinters: bekijk hier alle Brother compatible labels

 

●      Dymo labelprinters: bekijk hier alle Dymo compatible labels

 

●      Zebra labelprinters: bekijk hier alle Zebra compatible labels

 

●      Star labelprinters: bekijk hier alle Star compatible labels

 

De compatible labels zijn geschikt voor veel van de grote koeriersbedrijven waardoor jij bij Zolemba altijd terecht kan voor een label die geschikt is voor jouw labelprinter en gekozen koeriersbedrijf.

 

Op zoek naar extra advies?


Bij Zolemba begrijpen we dat het kiezen van de juiste labels en etiketten voor uw specifieke behoeften soms een uitdaging kan zijn. Ben je er na het lezen van dit blogartikel nog niet helemaal over uit? Geen probleem! Ons toegewijde team van labelspecialisten staat voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te helpen bij het vinden van de beste oplossing. Of u nu advies nodig heeft over het juiste labelmateriaal, de geschikte afmetingen, afdrukopties of iets anders, wij zijn er om u te begeleiden. Neem gerust contact met ons op!

 

X
Samen verbeteren we het milieu!
Om het milieu te sparen en verpakkingsmateriaal te reduceren worden onze producten alleen nog maar per verkocht. Hierdoor ontvangt u wel korting op de rollen.